Swedbank Världsnaturkortet MasterCard

Gör en insats för miljön varje gång du handlar, Swedbank har tagit fram ett speciellt kreditkort för dig som vill göra något extra för miljön. Kreditkortet är ett vanligt MasterCard men varje gång du handlar skänker Swedbank 50 öre till Världsnaturfonden. Dessutom går 25 kronor av årsavgiften oavkortat till Världsnaturfonden. Det har aldrig varit enklare att tänka lite extra på miljön i din vardagsekonomi.

Kreditkortet är som sagt ett vanligt MasterCard och accepteras överallt där MasterCard accepteras. Dina inköp och uttag för fakturaperioden samlas på en faktura som du får i slutet på varje månad. Beroende på när i månaden du handlar kan du få upp till 55 dagars räntefri kredit. När du får fakturan för ditt kreditkort kan du välja att betala hela skulden eller dela upp den på flera betalningstillfällen, dock måste minst 3 % av skulden eller lägst 150 kronor betalas vid varje faktureringstillfälle. Du betalar bara ränta på det beloppet du väljer att inte betala.

Information om Världsnaturkortet:
Du kan skaffa ett extrakort till en annan familjemedlem för endast 25 kr.
Genom Kortservice Självbetjäning får du tillgång till bland annat saldobesked dygnet runt.
Det är viktigt att tänka på att ditt Världsnaturkort MasterCard är en värdehandling och kortet ska hanteras därefter.
Världsnaturkortet MasterCard kreditkort ger dig tillgång till en rad praktiska funktioner som till exempel avbeställningsskydd för resor i hela världen, e-faktura, bensinrabatter och bilassistans.

Prisuppgifter för Världsnaturkortet MasterCard kreditkort:

Årsavgift 220 kr per år. Extrakort till familjmedlemmar kostar 25 kr per år.
Räntan är för närvarande 14,59 % (2008-12-08) vilket ger en månadsränta på 1,22 %. Vid en utnyttjad kredit på 10 000 kronor blir den effektiva räntan 18,36 %.
Kontantuttag i Sverige och utomlands kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag.