Betala med kreditkort utomlands

Det är alltid skönt att slippa ha med en massa kontanter när du är ute på resande fot, Var du än befinner dig i världen kommer de att känna igen ditt Visakort, MasterCard eller American Express!

Bara visakortet används varje dag på över 24 miljoner försäljningsställen i 160 länder, när du reser inom Norden kan du använda ditt Visakort i mer än 280 000 butiker, restauranger, hotell och andra försäljningsställen.

Om du har ett betalkort kommer de pengar du spenderar att dras direkt från ditt bankkonto. Har du ett kreditkort kan du mot en extra kostnad sprida utgifterna över tid.

Många banker som ger ut Visakort erbjuder extra förmåner som kan vara användbara på utlandsresan. Hör efter med din bank om du har en reseförsäkring knutet till ditt Visakort.

* Innan du åker, kontrollera kortets giltighetstid och att du har tillräckligt med pengar på ditt bankkonto.
* Skriv ner telefonnumret till din bank så du kan spärra ditt Visakort om du förlorar det. Telefonnumren hittar du på följande sida:
Lost Visa card
* När du betalar med ditt Visakort, kontrollera informationen på kontokortsslipen/kvittot. Du är betalningsskyldig för summan som är markerad på raden ”Total”, så försäkra dig om att den är ifylld innan du signerar.
* Använd säkerhetsboxen på hotellet.
* Spara en kopia av alla kvitton och kontrollera att summorna överensstämmer med ditt kontoutdrag.
* Kom ihåg ditt personliga identifieringsnummer, PIN-koden, om du planerar att ta ut pengar i en lokal uttagsautomat eller för köp i affären. Försäkra dig också om att ingen kan se din kod när du använder den.
* Skriv inte ner PIN-koden.