Svea Ekonomi förvärvar Payson

05 september 2012

Svea Ekonomi förvärvar betaltjänstföretaget Payson AB och stärker därmed sin ställning inom e-handeln ytterligare. Med förvärvet kommer Svea Ekonomi att kunna erbjuda fler tjänster för betalning över internet till företag och privatpersoner.

Payson lanserade sin tjänst på nätet 2004 och är i dag en av Sveriges ledande aktörer med mer än 5000 e-butiker som kunder och nära 2 miljoner konton från privatpersoner.

– Svea Ekonomi kommer att bli ännu starkare inom e-handelssegmentet och kan utveckla fler betallösningar, som exempelvis mobila betaltjänster, säger Lennart Ågren, koncernchef för Svea Ekonomi. Tillsammans kommer Payson och Svea Ekonomis befintliga tjänster inom onlinebetalningar, SveaWebPay, omsätta omkring 100 miljoner kronor från första dagen.

– Både Payson och Svea Ekonomis webbtjänster växer kraftigt och tillsammans kommer vi att kunna utveckla tjänsterna ytterligare. Det är viktigt att kunna hålla en hög takt i produkt- och tjänsteutvecklingen när förändringstrycket inom betalningar är så stort. Konsumenterna och butikerna kommer att kräva enklare och tryggare tjänster och tillsammans med Svea Ekonomi kommer vi att kunna fortsätta vara ledande inom vårt segment och växa in i nya, säger Oskar Bjursten, VD för Payson.

– Konsumenterna vill ha enkla, säkra och snabba e-betalningar. Genom att utveckla fler betaltjänster hjälper vi våra kunder att skapa en starkare köpupplevelse, vilket gynnar alla parter, säger Jan Frödén på SveaWebPay.

– Paysons personal har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla bolaget under de senaste åren och bolaget visar en mycket fin tillväxt. Dagens konsumenter kräver enkla, snabba och trygga betalningar och e-handlare kräver möjlighet till flera olika betalalternativ. I och med affären med Svea Ekonomi kommer Payson att stärka sitt erbjudande ytterligare i en kombination av bästa online upplevelsen och Svea Ekonomis kunskap inom factoring och fakturahantering, säger Göran Pallmar, på Provider Capital AB och säljarnas företrädare.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: