MasterCard hjälper småföretag med mobilbetalningar

20 september 2012

Med en ny guide vill MasterCard göra det lättare för småföretag att använda kortläsare till bland annat mobiler för säkra, smidiga och smarta betalningar

Stockholm, 28 maj 2012 – Den snabba utvecklingen av mobila enheter har lett till en innovationsvåg inom point of sale-teknik. MasterCard presenterar nu ett globalt initiativ, MasterCard Mobile Point-of-Sale (MPOS) Program, som kommer att tillhandahålla vägledning och riktlinjer för såväl leverantörer av mobila betalterminaler som handlare. Detta för att säkerställa smidiga och säkra transaktioner när konsumenter betalar med betal- eller kreditkort hos säljföretag som använder mobila enheter.

”iZettle har förändrat sättet på vilket småföretag kan ta emot betalningar och under de senaste månaderna har iZettle ökat kortacceptansen på den nordiska betalningsmarknaden med 10 procent,” säger Jacob de Geer, grundare och vd på iZettle. ”Vi är glada över att se en stor aktör som MasterCard bana väg för säkra, smidiga och smarta betalningar till en växande bransch och för handlare som använder nya lösningar som den vi tillhandahåller.”

Mobila enheter är en snabbt växande och viktig del av människors vardag över hela världen. MasterCard har jobbat för att utveckla dessa enheter till betalterminaler som ger konsumenter och handeln nya möjligheter att shoppa och ta emot kortbetalningar.

”Det ökade intresset för mobila enheter medför en enorm möjlighet till innovation inom alla branscher, likaså vad gäller betalningar”, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef MasterCard Norden och Baltikum. “Med närmare 6 miljarder mobilabonnemang över hela världen, finns en enorm potential att utöka möjligheterna för handeln att ta mot betalningar. Det är av yttersta vikt att tillverkare och handlare håller högsta möjliga standard för en smidig och säker köpupplevelse.”

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: